Villa Atrium: Ord från blivande passivhusägare

Jag, tillsammans med maken Peter är privilegierade att få vara med om detta spännande projekt. Spännande på så många sätt. Vårt första nybyggda hus (erfarenhet från 2 tidigare renoveringsprojekt). Nydanande byggnadsteknik, fantastisk spännande arkitektur.

Vi har hittills studerat inredningstidningar, planerat och funderat längre tid än byggarna kommer att ta på sig för själva utförandet. Men jag är samtidigt övertygad att den proportionen är den rätta om utfallet skall bli lyckat. Det är i alla fall vår tidigare erfarenhet. Dessutom har vi ju i detta projekt att samarbeta och kommunicera med husförsäljaren, Emrahus, samt Dala Allbygg som står för uppförandet. Det är en ny erfarenhet som ställer stora krav på tydlighet från oss alla , och som vi hittills inte alltid lyckats med. Missförstånd uppstår lätt , vi får göra omtag men lär oss förhoppningsvis längs vägen.

Nu är i alla fall de gigantiska kantelementen på plats, meterdjupa med 40 cm isolering under plattan! Perfekt precision och den runda formen exakt. På onsdag 4/11 planeras gjutning, sen kommer väggarna. Plötsligt går inte längre tiden så fort!

/ Susanne Nyberg

Lämna en kommentar

Under Villa Atrium, Borlänge

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s